Menu

Gylling eSport - udvalgsformandens årsberetning

image 2020 har på alle måder været et specielt år for Gylling eSport.
Peter "MeetThePete" Larsen
28. december 2020 kl. 19:01
Nu hvor 2020 går på hæld, så er det vist passende med en opdatering på årets gang i Gylling eSport
FORMANDENS ÅRSBERETNING
Covid-19 har desværre sat sit præg på vores aktiviteter og i skrivende stund er der igen lukket ned for indendørs sport og idræt. Vi har løbende udvidet og fulgt de gældende restriktioner med: informationer til medlemmer, forældre og trænere via web, mail og de sociale medier, opsætning af informationsplakater fra Sundhedsstyrelsen, holdt afstand, ekstra fokus på rengøring, opsætning af sprit-dispenser, afspritning af hænder og udstyr samt udluftning af vores lokale - hertil, at vi skulle vænne os til det at bære mundbind.
I Gylling eSport har vi pt. seks stationer til rådighed og derved har vi til alle træninger max været 6+2 trænere tilstede og derved holdt os under de 10 personer, der generelt har været anbefalet.
Jeg vil gerne takke trænere, medlemmer og jeres forældre for forståelse, hjælp og støtte i perioder, hvor vi har været udfordret, men sammen udvist samfundssind og gjort sit til, at vi på en sikker måde, har fået det til og fungere, både når vi har været i vores lokale eller når vi har trænet hjemmefra, TAK! 🙏
Covid-19 er svær at spå om, men jeg håber, at vi går imod lysere tider og at vi kan begynder at se fremad.
Herunder vil jeg se lidt tilbage på året, der er gået, for der er faktisk sket en del!
JANUAR 2020:
Som en del af vores samarbejde med Dagli'Brugsen Gylling og OK, igennem vores hovedforening Gylling Sport og Idræt, så arrangerede vi en FIFA 'hot-seat'-turnering i Dagli'Brugsen Gylling. En stor succes, hvor vi fik vist flaget og mange unge mennesker kiggede forbi vores FIFA-stand.
I januar etablerede vi også vores Old-Boys-hold, der senere hen skulle gå hen og vinde en fornem pris til DGI Esport STAYHOME LAN.
FEBRUAR 2020:
I februar måned deltog jeg i DGI Esport træner og lederseminar 2020 i Vejle. Her deltog ca. 140 ildsjæle indenfor Esport og det blev en dag med spændende oplæg og aktiviteter, som sluttede af med kåring af årets eSports-træner - en rigtig fed dag!
I februar havde vi også besøg af 17 børn fra 'Sjoveren' - en klub for børn på klassetrin 4.-7. klasse. Her prøvede de kræfter med både den fysiske del og den elektroniske del indenfor eSport. En rigtig sjov aften, hvor vi igen fik vist alle de positive ting ved eSport.
Esport handler om mange ting - f.eks. også samarbejde, kommunikation og bevægelse. Det kombinerede vi en tirsdag træningsaften, hvor den stod på: Hula-Hop-Sten-Papir-Saks-øvelse, Kryds og Bolle-øvelse, vores egen udgave af ski-skydning med Nerfguns, og aftenen blev sluttet af med en fysisk udgave af Counter-Strike.
I februar måned kiggede P4 Østjylland også forbi, hvor vi snakkede om vores udvikling og træning – en stor oplevelse for både mig selv og vores medlemmer, som prøvede at være i radioen - det var sjovt.
MARTS 2020:
Lige i begyndelsen af marts måned var det vores tur til at stå for 'Familiesport' – et koncept i Gylling Sport og Idræt, hvor man som familie kan dyrke sport sammen. Her blev der både prøvet kræfter med den fysiske del og den elektroniske del indenfor eSport – en dejlig aften, hvor især forældrene fik indsigt i hvad eSport er.
Den 11. marts kom meldingen så. Covid-19 var nu så udbredt, at al sport og idræt skulle lukke ned i Danmark. Et hårdt slag for en lille ny afdeling, der har kæmpet hårdt for at skabe et eSports-tilbud samt åbne en helt ny lokation til eSport. Mærkeligt at stå efter mere end to år med fondssøgning og så bare skulle lukke ned – det gjorde ondt på en ildsjæl.
Men efter en pause på ca. 14 dage, besluttede vi at genoptage træningen. Denne gang i en online-udgave, hvor medlemmerne skulle gå til eSport hjemmefra. Men ikke nok med at vi genoptog vores træning, så udvidede vi også vores sæson og gjorde maj og juni måned gratis – med andre ord, så udviste vi samfundssind og hjalp til med, at give børn, unge og voksne et tilbud, der kunne fungere under Covid-19.
Tusind tak til de trænere, der sad hjemmefra og forsatte med at lave træningsaftner for vores medlemmer og tak til alle forældre for at hjælpe med omstillingen til online/hjemmetræning – rigtig godt gået alle sammen – dejlig at mærke, at vi godt kunne bevare vores fællesskab, selv under svære forhold.
APRIL 2020:
I april måned tikkede medlemstallene ind fra DGI, der viste, at vi var gået fra 6 medlemmer i 2018 og til 22 medlemmer i 2019 – det er en stigning på hele 267% - noget som DGI også lå mærke til og det kom der en fin artikel ud af, hvor jeg bl.a. fortalte omkring den fremgang vi mærkede og hvad der lå til grunde. Vi kommer ikke til, at se sådan en stigning igen lige foreløbig og må berede os på, at Covid-19, vil få en negativ indvirkning på medlemstallene for 2020.
MAJ 2020:
I maj måned deltog vores Old-Boys-hold i DGI Esports STAYHOME LAN – et online LAN, hvor der skulle spilles hjemmefra. En sjov oplevelse og en erfaring rigere, at være med til som hold og hvor det lykkedes os, at få team fairplay-prisen. Rigtig godt gået af de gamle drenge. Desværre valgte tre ud af fem ikke, at forsætte efter sommer-pausen, men jeg håber, at vi igen på et senere tidspunkt, kan have et Old-Boys-hold.
JUNI 2020:
I juni måned blev der igen åbnet for indendørs sport og idræt, men her var vi så tætte på sommer-pausen, at vi valgte, at gøre sæsonen færdig hjemmefra.
JULI 2020:
I juli måned afholdte vi udvalgsmøde, hvor vi bl.a. fik snakket omkring muligheden for at lave et tilbud til de yngste gamere.
I juli måned fik vi også indkøbt fysiske træningsredskaber i form af Call-out kort fra OnewayEsport og Rubiks-terninger fra MasterCubeStore.dk. Brain breaks og det at lave aktiviteter væk fra skærmen er nemlig også en del, af det og gå til eSport i Gylling.
AUGUST 2020:
I august måned nåede vi en dejlig milepæl – nemlig vores tre års fødselsdag. En vigtig milepæl som vi kan takke alle vores medlemmer, vores sponsorer og fonde for, samt alle de frivillige, der har hjulpet til i årenes løb – TAK! 🙏 og tillykke til Gylling eSport 🇩🇰 🇩🇰 🇩🇰
I august måned prøvede jeg også kræfter med noget jeg ikke havde prøvet før – at live-streame, men ikke bare en almindelig stream – det blev til hele 24 timer i træk som optakt til vores nye sæson. Tak til Rasmus og alle dem, der så med i løbet af de 24 timer – det var hårdt, men rigtig sjovt at prøve.
Mange tak til: Larsen & Jakobsen ApS, Hungry.dk og OnewayEsport.
SEPTEMBER 2020:
Sæsonstart og nu udrustet med håndsprit, spritservietter og sprit-dispenser, sådan at vi var klar til at tage hul på sæson 20/21. Denne sæson blev også startskuddet til vores nye koncept: Mini Gamers, hvor de yngste gamere prøver kræfter med eSport og Gaming, sådan at de er bedre rustet, når de i hverdagen selv spiller computerspil eller dyrker eSport i et fællesskab. Mange tak til Magne og Kasper for i samarbejde med Gylling eSport og tage initiativ til dette og være trænere – godt gået! 💪
I september måned fik vi også købt og hængt lidt Counter-Strike-pynt op på væggene i vores lokale.
OKTOBER 2020:
For bedre at kunne undervise og forklare bl.a. taktik, så fik vi også et whiteboard hængt op i lokalet.
Sidst i oktober blev det også et Covid-19-krav, at der nu skulle bæres mundbind af alle over 12 år på offentlige steder.
NOVEMBER 2020:
I november måned kom Rasmus desværre og fortalte, at han ikke længere ønskede at være Counter-Strike-træner. Det er altid lidt en udfordring, at finde en ny træner midt i sæsonen og i skrivende stund, er der desværre heller ikke nogen, der har henvendt sig. Som vikar, så vil jeg overtage, indtil en ny træner er klar. Mange tak til Rasmus for din tid i Gylling eSport.
DECEMBER 2020:
Den 11. december måtte vi desværre, kort før juleafslutning, igen lukke ned, da Covid-19 nu var så udbredt bland befolkningen og det betød at al indendørs sport og idræt skulle lukke ned. Det var ikke lige denne måde vi havde håbet på, at vi skulle slutte året af på, men det er vigtigt, at vi udviser samfundssind, sådan at vi sammen kan komme Covid-19 til livs.
Ud over alt ovenstående, så er det bare fedt, at opleve ungerne, når de i samarbejde, med god kommunikation og skarpe reaktionsevner, lykkedes med at følge en taktik og bygge på og forbedre sig i et fællesskab, hvor vi er sammen om en fælles passion for gaming og eSport.
Når vi igen får lov til, at være endnu mere sammen, så glæder jeg mig til at fortælle mere om nogle fysiske redskaber vi har købt og som bliver en del af det at gå til eSport i Gylling.
Med håb om et endnu bedre 2021, pas på jer selv og jeres nærmest ❤️
Rigtig godt nytår 🥳
Mange tak til fonde og sponsorer: Larsen & Jakobsen ApS, Nordea-fonden, Hede Nielsens Fond, AURA Energi, Odder Kommune, DIF/DGI Esport og Jutlander Bank.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Gylling eSport er en del af Gylling Sport og Idræt og efterlever værdierne i vores hovedforening. Vi samarbejder med DGI, eSport Danmark, har skrevet under på det etiske kodeks for eSport i Danmark og arbejder generelt ud fra, at bredden skaber eliten. Gylling eSport har eksisteret siden efteråret 2017.

eSport

Formand og eSport-træner
profilepic
Peter Dalsgaard Larsen
Young Gamers
Fysisk og Kost-træner
profilepic
Lars Larsen
eSport-træner
ingen img
Kasper Gregersen
Mini Gamers
eSport-træner
ingen img
Magne Viggo Gregersen
Mini Gamers