Menu

Bestyrelsens beretning 2022

image Tryghed, nærhed og sammenhold - Gylling Sport og Idræts værdier
Gylling Sport og Idræt
23. marts 2023 kl. 07:10
I 2022 blev det første år uden den store påvirkning af Covid-19 virus i forhold til særlige hensyn og retningslinjer. Det er virkelig dejligt, at være tilbage i normale rammer. Vi kæmper nu med følgevirkningerne, da en del af vores frivillige og trænere også brugte tiden under Covid-19 til, at tage deres frivillige arbejde op til genovervejelse. Tid og fritid er blevet en mangelvare i fleres dagligdag og det truer løbende eksistensgrundlaget for hold, aktiviteter og ultimativ vores forening.


Vi er begyndt med genopbyggelsesarbejdet fra bunden af, med en erkendelse af, at vi er færre til, at løfte det samme arbejde end før Covid-19. Derfor vil vi også i 2023 lave fravalg for ikke, at vores nuværende frivillige brænder ud før tid, indtil at vi kan genopbygge både udvalg-, træner- og frivilligmassen, så vi igen kan udvikle vores forening i fællesskab. I november måned lancerede vi "eventyret om frivilligheden, der blev væk", som blev fuldt op med en deltagelse i Brugsens julemarked, hvor vi spurgte ind til, hvad folk værdsatte, når de skulle udføre frivilligt arbejde. Kampagnen gav ca. 30 nye i vores frivillighedsgruppe, hvilket giver håb for fremtiden. Tak til alle de nye som vil give et nap med stort og småt.


ODDER BYFEST

Vi deltog i august måned i Odder Byfest efter to års Covid-19 fravær. Her var det desværre svært, at få frivillige til bar- og bodvagter, hvilket igen gjorde, at flere af bestyrelses- og udvalgsmedlemmer, måtte tage ekstra vagter. Det er ærgerligt når arbejdet nu er så vigtigt for, at kunne købe nyt materiel, skabe nye aktiviteter og ikke mindst holde kontingentsatsen i bund, at så de samme her igen, skulle løfte arbejdsindsatsen. Stor tak skal der lyde til dem, som bidrog med, at hente 50.000 kr. til foreningen gennem deres store arbejde. Tak for indsatsen til de øvrige foreninger, som deltog i Sydens Perle og ikke mindst Thomas Tikjøb for hans mange-årige indsats. Det blev sidste år med Sydens Perle og nu skal Odder Byfest finde en ny form. Om vi er at finde i denne, i fremtiden, er svær at spå om, men det vil kræve et helt andet niveau af arbejde fra øvrige frivillige eller helt nye veje.


SKATERRAMPEN

I 2022 fik vi også færdiggjort skaterrampen. Et projekt støttet af Nordea-fonden med 320.000 kr. og hvor vi som forening har lagt 50.000 kr. i rampen. Et projekt som er blevet til efter ønske fra byens unge og vi håber rampen kan være med til, at skabe mere bevægelse og aktivitet for byens børn og unge i fritiden. Vi i Gylling Sport og Idræt er glade for, at give noget til byen og vi håber området, på sigt, kan blive til en form for street-sport-tilbud sammen med multibanen og pannabanen. Her skal vi igen takke de frivillige, Løkkegaard og Odder Kloakservice, som gav en hånd med i forbindelsen færdiggørelsen af området omkring rampen.


ESPORT

I 2022 fusionerede vores esportsafdeling med Esport Odder, som rykkede teltpælene op og flyttede deres hold og aktiviteter til Gylling og blev en del af Gylling eSport. Det har betydet en gennemgribende renovering af førstesalen på Gylling Forsamlingshus, hvor vi nu kan tilbyde esports-træning på 12 computere, og mulighed for træning væk fra skærmen. Det gør også, at der nu er fire hold i gang og en afdeling i rivende udvikling. En speciel tak til Peter Dalsgaard Larsen for den ekstra indsats både i sammenlægningen og udviklingen af tilbuddet, samt lokaler. Et arbejde som også blev tydeligt i forbindelse med hans nominering til DGIs Årets Esports Ildsjæl. Der skal også lyde en tak til folkene fra og bag Esport Odder for villigheden til, at se muligheder, i stedet for udfordringer ved, at rykke jeres aktiviteter til Gylling. Jeg håber 2023 vil give et endnu større afkast i den nye sammenslutning.


GYMNASTIK
Vores Gymnastik afdeling har haft en stærk fremgang i 2022, dette er båret af, at det er lykkedes, at finde trænere til Spilop-holdet for børn i alderen 4-6 år. Her er to trænere og to hjælpetrænere gået sammen om holdet, hvilket 17 børn nu nyder godt af. Her viser det igen, at kan vi finde de frivillige, er der både lyst og engagement til at deltage. Et stærkt arbejde af gymnastik-udvalget og jeg håber I kan blive ved med, at udvikle tilbuddene til alle aldre.


BADMINTON

Vores motions- og børnehold i badminton holder et meget stabilt niveau i antal deltagere. Vi er blevet en træner mindre, men der har heldigvis været nogle bedsteforældre, som har bakket op og givet en hjælpende "ketcher", når der har været behov. Et godt bevis for, at frivillige kommer i alle aldre og behovet er større end nogensinde før. Tak til Lars Kaysen for en mangeårige indsats for børnebadmintonen i Gylling.


FODBOLD
Årets største begivenhed finder vi dog i vores fodboldafdeling. Det er ikke hver dag, at en afdeling i en forening kan fejre 100 års jubilæum. Målsætningen var klar fra årets start, at fejringen skulle bestå af noget blivende, noget sportsligt og ikke mindst en kæmpe sportsfest. I maj måned afholdte fodboldafdelingen et stor fodboldstævne, hvor næste alle hold spillede kampe. Alle Gylling-hold fik en særlig 100-års jubilæumsmedajle som bevis på deres deltagelse i denne del-fejring af 100-års jubilæet.

Den blivende del blev til i samarbejde med stenkunstner Erling Mikkelsen og står nu ved indgangen til sportspladsen. Det blev til kunstværket ”brug bolden”, hvis dobbelt betydning henviser både til, at bruge fødderne og hovedet på banen. Tak til Erling Mikkelsen for et fantastisk samarbejde omkring kunstværket.

Selve værket blev afsløret til den store fejringsdag af 100-års jubilæumet på Gylling sportsplads og med efterfølgende spisning i forsamlingshuset. På sportspladsen havde fodboldudvalget lagt en stor indsats i, at lave forskellige aktiviteter og fint besøg fra AGF med fire superligaspillere, samt fint besøg fra både DGI og DBU. Ligeledes en særlig tak til både Intersport og Dagli'Brugsen Gylling for deres deltagelse og gaver.

Kristen blev ligeledes behørigt fejret ved lejligheden. Med over 50 aktive år i foreningen, hvor han har bestridt alle stillinger som en forening består af. Et stor tillykke skal der også lyde herfra og vi håber vi får glæde af dig nogle år endnu. Dagen blevet rundt af i forsamlingshuset med lidt godt til maven og ganen, hvor ca. 40 deltog med historier og røverhistorier fra de 100 år som aktiv forening i Gylling by. En specialt tak for arbejdet skal lyde til Fodboldudvalget og ikke mindst udvalgsformand Rikke Nielsen for det ekstra store arbejde, der har været ved at gennemføre hele jubilæumsfejringen.


REGNSKAB

Vi står nu om lidt og skal godkende et regnskab, som viser et driftsmæssigt overskud på den primære drift og et bevist underskud på bundlinjen grundet investeringen i skaterrampen. Det synes jeg godt vi i foreningen kan være stolte af, da det skyldes vores fælles indsats. Det kræver faktisk meget i dag, at kunne køre en forening og skabe den tryghed, nærhed samt det sammenhold vi ønsker for vores forening: Gylling Sport og Idræt. Men der er ingen tvivl om, at vi arbejder med et skrøbeligt grundlag både økonomisk og frivillighedsmæssigt. Derfor har foreningen brug for endnu mere deltagelse og opbakning i de kommende år end nogensinde før. Vi er villige til at investere både tid og penge i de frivillige og foreningen, så det er muligt, at dyrke sport og idræt i fritiden i Gylling.

Jeg vil også benytte lejligheden til at takke nye og gamle trænere. Det er jeres fortjeneste, at vores børn og unge, uge efter uge, modtager træning.

Jeg vil takke alle samarbejdspartnere og sponsorer for, at støtte op omkring foreningen. Vi kan kun være stolte over vores 2022 og I har været med til, at være en drivende faktor for foreningens udvikling. Tak til Intersport Odder, OK og Dagli'Brugsen Gylling. I gør hver især en ekstra indsats for foreningen og derfor skal der også lyde en helt speciel tak til jer. Vi vil ligeledes sende en særlig tak til vores naboklubber og foreninger i Odder Kommune, som altid er indstillet på, at lave tværfagligt samarbejde og sparring på tværs af kommunen. Sidst men ikke mindst skal der lyde en kæmpe tak til de erhvervsdrivende og fonde, der i 2022 valgte, at støtte op omkring Gylling Sport og Idræt. Jeres bidrag har været med til, at skabe vækst og tiltag, der ikke ellers ville være mulige, hvis det ikke var for jer.

Til slut skal den største tak lyde til: Signe, Thomas, Rikke, Peter, Rasmus og Kristen for samarbejdet omkring bestyrelsesarbejdet. I gør en uundværlig indsats for foreningen og I er årsagen til, at vores hænger sammen og stadig udvikles. Man får aldrig de skulderklap man fortjener, men alle som en, skal her roses for deres indsats.

Tak fordi i lyttede.

Lars Dalsgaard Larsen
Formand i Gylling Sport og Idræt

Se regnskab for 2022 her.

Hovedbestyrelse

Formand
profilepic
Lars Larsen
Kasserer
profilepic
Kristen Dahlgaard
Revisor
profilepic
Ib Hansen
Revisorsuppleant
profilepic
Carsten Risager
Udvalgsformand Gylling Boldklub
profilepic
Rikke Kirckhoff Nielsen
Udvalgsformand Gylling Gymnastik
profilepic
Signe Seldrup Kaysen
Udvalgsformand Gylling eSport
profilepic
Peter Dalsgaard Larsen