Menu

Eventyret om Frivilligheden der forsvandt

image Tryghed, nærhed og sammenhold - Gylling Sport og Idræts værdier
Gylling Sport og Idræt
16. november 2022 kl. 20:40
I det herrens år 2022 sad der en fortvivlet gruppe af frivillige bestyrelsesmedlemmer til møde i Gylling Sport og Idræt (GSI). De var fortvivlet fordi de følte, at de manglede opbakning fra medlemmerne af foreningen og deres forældre til de opgaver, projekter og arrangementer de lavede til alles glæde. De følte faktisk alle, at foreningen havde sin berettigelse og udfyldte en vigtig og essentiel rolle i lokalsamfundet.

Så hvad var det, der gjorde, at når der manglede frivillige uanset om det var til tidsbegrænset aktivitet eller en træner, var der ingen eller få som meldte sig? Kunne det virkelig passe, at frivilligheden var forsvundet, sammen med Corona, Netflix og selvrealisation? Stod foreningens værdigrundlag ”Tryghed, Nærhed og Sammenhold” til fald? Burde det skiftes ud med ”Upersonlig, Individualisme og Betaling ved kasse et”? For bestyrelsen ville dette være et mareridt.

Bestyrelsen havde de seneste år, arbejdet intensiv med at forbedre forholdene i foreningen for de frivillige, samt skabe fokus på, hvilke kompetencer og muligheder man som frivillig kunne arbejde med, at udvikle både personlig og hos andre medlemmer. Derudover havde man fået moderniseret foreningens udstyr igennem frivilligt arbejde og fondssøgning. Rammerne vurderede de derfor var til stede og derfor ikke kunne være grunden til den manglende opbakning.

Herefter kiggede bestyrelsen på, om de selv var for dårlige til, at synliggøre opgaverne og spørge om hjælp i god tid. Her lå nok lidt af sandheden begravet, da bestyrelsen jo også ”bare” er frivillige og rammes af begrænset tid, når arbejde og familie også skal have plads. Der var også en tendens til, at ”det fixer jeg lige hurtigt” og man som bestyrelsesmedlem på den måde kom til at påtage sig for mange opgaver. Men andre gange synes de at medlemmerne og deres forældre havde fået besked i god tid og rig mulighed for at assistere med arbejdsopgaverne i vores frivillige forening.

Bestyrelsen besluttede, at det måtte starte med, at de rakte hånden ud og bad om hjælp fra medlemmerne og deres forældre. Fremover ville de primært bruge tiden på at konkretisere og synliggøre opgaver, samt lave fokus på, hvor vigtigt det frivillige arbejde er for at foreningen kan bestå.

Derfor ønsker bestyrelsen og udvalgene jeres hjælp med, at skrive en lykkelig slutning på dette eventyr…..

SÅDAN INDMELDER DU DIG
Hvis du vil vores forening, så skal du gå ind på vores hjemmeside www.gyllingsportogidraet.dk > vælg frivillig og derefter indmeld. GSI's bestyrelse og udvalg vil løbende udsende opgaver, som der ønskes hjælp med. Alle kan og bør her byde ind med noget uanset om man er udøver, forældre, bedsteforældre eller lignende. Så bliv en del af eventyret og måske kunne du gøre en forskel for andre og samtidig udvikle dig selv.

 

Med venlig hilsen
Bestyrelsen i Gylling Sport og Idræt

Fodbold, Badminton, Gymnastik og Esport.

Hovedbestyrelse

Formand
profilepic
Lars Larsen
Kasserer
profilepic
Kristen Dahlgaard
Revisor
profilepic
Ib Hansen
Revisorsuppleant
profilepic
Carsten Risager
Udvalgsformand Gylling Boldklub
profilepic
Rikke Kirckhoff Nielsen
Udvalgsformand Gylling Gymnastik
profilepic
Signe Seldrup Kaysen
Udvalgsformand Gylling eSport
profilepic
Peter Dalsgaard Larsen