Menu

Nyt område til byens unge

image Modeltegning af den kommende skaterrampe i Gylling
17. december 2021 kl. 12:02
Nordea Fondens 'Her bor vi-puljen' støtter med 320.000 kr. til nyt skaterrampe-projekt i Gylling

Tilbage i september 2020 fik jeg en henvendelse fra Johannes Theilgaard (den gang 13 år) omkring, at der manglede faciliteter, som henvendte sig til teenagere i Gylling og omegn. Han havde et brændende ønske om, at der var et skaterområde i Gylling og mente, at det ville være vildt fedt i området omkring den nye multibane. Som formand for Gylling Sport og Idræt bliver jeg ekstremt begejstret, når unge kommer med ønsker, drømme og engagement for, at få det til at lykkedes. Johannes fik hurtigt tilkendegivelser fra ca. 20 andre unge, som synes projektet var mega fedt og lige det de manglede.

Derfor satte jeg mig ned i starten af 2021 og kontaktede forskellige producenter. Vi fandt hurtigt ud af, at m2-prisen for vedligeholdelsesfrie materialer var voldsomt dyrt. Derfor var det retur til tegnebrættet og efter, både jeg og Johannes, havde set baner og ramper igennem sommeren 2021, faldt valget på en rampeløsning med niveauforskel. I sensommeren godkendte Gylling Sport og Idræts samlede bestyrelse, at donere 50.000 kr. til projektet, hvis samlede anlægssum udgjorde 370.000 kr. Herefter var det i gang med fondssøgning. Vi havde fra Multibane-projektet dannet os nogle gode erfaringer med fondssøgning og vi havde derfor hurtig rettet vores fokus på, at lave en god ansøgning til Nordea Fonden.

16. december 2021 modtog vi en fantastisk julegave på hele 320.000 kr. fra Nordea Fondens 'Her bor vi-puljen'. Vi kan derfor nu meddele, at vi nu kan realisere projektet.

Nu begynder arbejdet med Kommunen om placering og byggetilladelse, nabohøring mv. som vi forventer vil være afsluttet inden sommerferien. I august måned 2022 forventer vi derfor, at vi kan tage første spadestik til en helt ny 70 m2 skaterrampe i Gylling. Produktionstiden forventes at være ca. tre uger. Den nye rampe vil kunne benyttes af løbehjul, rulleskøjter, og skateboards.

I Gylling Sport og Idræt handler det om, at skabe rammerne for nye tilbud til vores børn, unge og voksne, så de får mere bevægelse ind i hverdagen. Derfor håber vi også, at både vores Panna-bane, vores nye Multibane og den nu kommende skaterrampe kunne blive en del af et muligt street-tilbud i Gylling. Det kræver ”bare” frivillige med interessen, da jeg er sikker på, at børnene vil elske, at have alternativer til traditionel sport og Idræt.

Der skal lyde en kæmpe tak til Nordea Fonden for at skabe disse muligheder og de er med til at fortsætte den positive udvikling som Gylling og omegn er inde i.

Glædelig jul og godt nytår

Formand Gylling Sport og Idræt

Lars Larsen