Menu

Pressemeddelelse - Gylling eSport er i bevægelse

image Gylling eSport laver også aktiviteter væk fra computeren
Peter "MeetThePete" Larsen
08. november 2021 kl. 11:17
I et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Center for Ungdomsstudier går Gylling eSport nu ind i projekt ”Esport & Bevægelse”.

Gylling eSport
”I lang tid har det været et stort ønske at få inkorporeret mere bevægelse, i hverdagen hos os, og med dette projekt har vi fundet det helt rette match for os” udtaler udvalgsformand for Gylling eSport, Peter Dalsgaard Larsen.

Og fortsætter, ”I Gylling Sport og Idræt (vores hovedforening) er bevægelse en naturlig del i vores andre afdelinger: fodbold, gymnastik og badminton, men vi har været lidt usikre på, hvordan vi skulle gribe det an, når det kommer til esport. Vi har, siden vores opstart tilbage i efteråret 2017, forsøgt med små fysiske øvelser samt lege og prøvet os lidt frem, men nu får vi lejlighed til, at gribe det mere struktureret an, med dygtige folk i ryggen og adgang til viden og materialer med fokus på bevægelse indenfor esport. Jeg håber, at vores medlemmer synes det bliver sjovt, at det giver inspiration til vores trænere, og det er aktiviteter, der kan forankres og blive en del af hverdagen i Gylling eSport.” 

Jørgen Rossen, som er esportskonsulent i Danmarks Idrætsforbund (DIF) ser stort potentiale i samarbejdet med Gylling eSport, der er en del af projekt Esport & Bevægelse, som DIF driver sammen med Center for Ungdomsstudier: ”Det, at Gylling eSport har haft mod på at hoppe med ind i projektet og være en aktiv medspiller, betyder meget for os! De kommer til at hjælpe os med at prøve en masse spændende øvelser af, som kombinerer esport med bevægelse, ligesom de i en periode har turde sige ja til at følge DIF’s anbefalinger for Esport & Bevægelse: At man skal have respekt for esporten, tilpasse bevægelsen til rammerne, være systematisk og sidst men ikke mindst, huske legen!”

Asbjørn Jensen, projektleder hos Center for Ungdomsstudier supplerer: ”Gylling eSport og de andre foreninger fra hele landet, der er med i projektet, giver vores initiativer luft under vingerne. De viser, at det ikke er farligt at kaste sig ud i at få bevægelse ind i esporten, og vores undersøgelser viser, at både medlemmer og forældre tager godt imod, at esportstræningen ikke udelukkende foregår foran skærmen. Fx har flere medlemmer omtalt, at man bedre lærer de andre at kende på holdet, når man laver aktiviteter, hvor man kigger hinanden i øjnene. Men det er vigtigt at huske, at gamerne går til esport – ikke til tennis – så derfor har aktiviteterne relevans overfor de spil, der spilles, og fylder langt fra hele træningen.”

”Ja, og så er det sjovt! Det er sgu det vigtigste, når man har med børn og unge at gøre” tilføjer Jørgen Rossen fra Danmarks Idrætsforbund.

- - - - - - - - - - - - - -

Esport & Bevægelse er et fælles projekt mellem Danmarks Idrætsforbund og Center for Ungdomsstudier. Formålet med projektet er at gøre bevægelse til en naturlig del af træningen i de danske esportsforeninger – og sikre at esport forbliver en sund, sjov og skadesfri aktivitet.

Projektet er støttet af: DIF, CUR, Novo Nordisk Fonden og Aalborg Universitet.

Danmarks Idrætsforbund

Center for Ungdomsstudier

Novo Nordisk Fonden

Aalborg Universitet